Thursday, August 27, 2009

:::S.E.T.A.N:::

::Salam Kawan2 semua::

Penyimpan Mohor2 Besar...Yang Besar2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ...untuk Sebulan (No Overtime!! and No Replacement!!! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA :

  1. Kalau tgh beratur panjang kat Kedai Mamak time lunch-Bukan SETAN yang mangalu2 kan tapi korang yang tak reti malu ngan Tuhan!!
  2. Kalau ada Runner yg tolong belikan makanan - Dia tue takde kena mengena dgn SETAN tapi dialah bapak segala SETAN!!!
  3. Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan SETAN yang xbg buat tapi korang yang kata tak sempat!!
  4. Kalau dok pakai terdedah sana-sini - Bukan SETAN yang suruh dedah dan bukan SETAN yang suruh tengok..tapi korang yang mangkuk!!
  5. Kalau dok pi berkepit sana-sini dgn awek/balak siang malam - Bukan SETAN yang bagi line tapi korang yang buat line!!
  6. Kalau suka Boros sangat shopping Raya - Bukan SETAN yang suruh beli tapi korang yang tak sedar diri!!
  7. Kalau tak habis2 mengata orang - Bukan SETAN yang mencucuk tapi memang korang yang sibuk!!
  8. Kalau tak habis2 suka mendengki orang - Memang bukan SETAN yang punya idea tapi korang yang punya kerja !!

    Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda. Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........Renungkanlah..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau Anda masih Menunggu!!!!...Tunggu Sapa lagi....

    Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!!.....Ada juga yg suka merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!..

    Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kamipun dah letih Overtime....

    Akhir kata - SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT ........................SETAN Will be Back to Office after Ramadhan ....he..he....sayang korang semua ikhlas dari ♥JIM♥.
p/s:post ni bukan untuk memerli atau mengata sesapa tetapi untuk JIM juga..semoga kite semua mengambil kesempatan atas cuti SETAN2 semua...peace!

5 comments:

  1. 9. kalau tak habis2 nak buat tahi mata jer - tue bukan SETAN yang melobi tapi korang yang punya hobi..♥

    ReplyDelete
  2. 10. kalau korang yang tak nak belajar - tue bukan SETAN yang tak bagi belajar tapi korang yang kurang diajar...=p♥

    ReplyDelete
  3. tido bukn sbb saje2 nak tido tp effect ubat n bdn lemah.

    ReplyDelete
  4. haa PUBLIC HOLIDAY announcement la!!act sapa yg buat note nih?...setiausaha kanan ke HumahResource SE**N?..hikhik..jgn mare:-p

    ReplyDelete
  5. to ::JMR:: yang buat tue dulu sayap kiri SE**N hahahahha..

    to ::knockudown:: eh ada yang terasa plak... masa tgh blog nie ang tgh tido ke apa..kihkhihkihkhihkhihkih (pinjam gelak setan)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...