Monday, May 31, 2010

.::Apa Aku Buat Hari Ni??::.

(tiket bas pertama ke Kelantan Pasir Mas)

salam!! hye lama dah tak update blog aku yang dah bersawang bagai nie hah..anyway hari ni aku awal2 pagi dah ke HKL..huhuuhhu korang mesti tertanyatanya kan apa aku buat kat sana...huuhuhhu jawapannya adalah aku pergi sana bukan nak mengurat doctor2 yang maha hensem yer tapi nak buat pemeriksaan kesihatan sahaja...(hurmmmm kurang sihat seminggu ni)...


so selepas siap aku jumpa doctor..aku terjumpa cik ecah kite...(sorry tak ada picture dia disini yer tuan puan)..alkisahnya dia pun ke HKL pasal adik dia patah kaki (akibat degil...beliau bermain rugby hingga tertanggal kaki beliau) uhuhuhuh aku tak sanggup nak nengok nyer...kalau patah hati aku leh lagi nak jeling2 tajam gitewwww (lupa nak bagitau pagi tadi aku menapak punya lah jauh coz parking kat IJN...HKL fulled!!!! :( tapi still maintain sihat bak kata Mr aku...pagi2 walkathon ni memang baik untk jantung..jadi kalau tak nak admitted ke IJN so jalan lah kaki dari IJN..hahahahhahahaa bengong!)


by the way rite after that, selesai sudah urusan di HKL dalam jam 11.00 pgi aku terus pandu lalu kahkahakha...pandu terus ke perodua ulu klang yang sebelah koleh CONSIST tue lah kawan2 oiii..buat apa ea...tukar part kereta myvi sayang aku tue..dah wat hal dah dia..so dah sampai masa aku memanja kan dia jadi terbang lah RM160 aku (kuikuikukikukukui...tawa dalam sendu)


aku lepak kat bilik menunggu dia yang ala2 super VIP siap ngan astro and refereshment lah bagai tue adalah dalam 4JAM!!!! (pergghhhh kalau driving dah smpai JB Pasir Gudang tueeee...) aku baca novel pun sampai nak habis dah tapi apa2 pun thnks a lot to Mr Azrin & Mr Man the mechanic..yang melayan aku (mana tak nya every week mesti aku drop by ada ajer benda hal kete aku ni yang aku nak tanya)


tgk punya tgk....dah pukul 3.30pm..so disebabkan aku tak menjamah pun apa2 dari pagi tadi so aku pandu lalu lagi ke jusco..sok sek sok sek sok sek kat sana dalam 5.10pm baru kuar.. nasib teringat yang aku ni tak beli lagi tiket nak ke Pasir Mas..so aku singgah lah kejap kat kaunter pertanyaan bas2 channel asia timur ni mana lagi kalau bukan kat kayuhijau tue..(greenwood lah dowllll tu pun tak faham ke? mentang2 ko sekolah tinggi tingkat 15! Jim!!! stop mengarut!!!)...


So setelah bertanya kan seperti ala-ala pelancong yang baru mendarat dari mana hentah aku pun memberi kan persetujuan untuk membeli tiket Bas Mahligai...abe tue senyum jer pasalnya aku siap tanya lagi kenapa org depan aku nak gi klate gak tapi bayar RM40 jer tapi aku kena RM43!! dia kata sebab pasir mas tue jauh...ntah jauh mana aku tak terbayang lagi lahkan...tapi dia duk tanya aku lah aku ni org mana and nak pergi
kelantan buat apa????

Aku kata lah aku org Johor..pergi kelantan nak cari emas...pasal tue pilih destinas Pasir Mass bukan Pasir Gudang!! (sengal!). Berikut adalah sedikit dialog aku bersama penjual tiket:


Aku: bang, ada tak bas Mahligai yang 2 tgkat pergi Pasir Mas??

Penjual: tak ada lah dik..dia pergi KB jer..jarang pergi Pasir Mas

Aku:owhhh..macam tue..pasir mas tue bukan kat kelantan ke?
Penjual: (dia senyum aje)

Aku: (buat muka blank jer???!@#$% bongok nyer jim..kahkahkakhakha)


ni sebahagian jer lah..sebenarnya banyak jugak aku tanya dia kat kelantan tue nak tgk wayang kulit kat mana ea? then nak pergi belajar bahasa diaorg nie kat mana? asalnya banyak kali abang tue kena repeat pasalnya bukan aku pekak dowlll!! tapi tak faham sangat dialek diorg nie..huuhuhhuuhuh sorryy bro nextime i beli tiket mesti i dah faham dah...apa2 pun korang doakan lah aku selamat pergi dan pulang dari kelantan yer chowwwwwwwwwwww..

2 comments:

  1. oitttt hang turun mane ni actually ??? pasir mas ke kb??? uiiii

    ReplyDelete
  2. Hang ni memang nak kena aku kata dari KAYU HIJAU ----------->>> GOLDEN SAND

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...