Friday, September 10, 2010

.::1st Syawal dengan bekalan dari Ayahanda En.Sizar::.

Salam lebaran untuk semua bloggers yang menyambut syawal pertama hari nie...hari ni miss jim memang sangatlah lepak dengan kehadiran para tetamu yang dialu2kan..eceh2 macam artist lah plaksss..apa2 pun the most important thing yang miss jim nak highlite kan malam nie adalah Mangkuk tepen warna kuning kat atas tue, berserta ketupat dan sate bekalan khas Ayahanda Razis untuk saya yer...woooo~~~wooo~~isk~~~isk~~~ terharu sungguh hari ni miss jim dapat bekalan pertama juadah dari Ayahanda Natimi :)
 Tak sangka hari ni dapat kuah lodeh + sambal goreng jawa + ayam masak kicap...tapi ni story sket...kuah kacang untuk makan dengan sate tak ada...sebab orang sana tue boleh lak kelam kabut nak datang umah miss jim tertinggal kat atas meja dapur katanya...hehehehe tak apa lah...miss jim maafkan dah..since Makcik Tipah datang dari Segamat bawakkan kuah kacang..
 Sungguh menyerlah yer mangkuk tepin nie ekekekekekeke...thanks a lot untuk Ayahanda sekeluarga...:)
Sedap semuanya...walaupun miss jim orang johor tapi ni kali pertama rasa masakan sambal goreng jawa..tq so much muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

Miss Jim takkan lupakan bekalan ayahanda ni sampai bila2 thats y miss  jim buat entry penghargaan yang tak terhingga nie...so bloggers semua apa citer menarik Syawal anda?? jom lah kongsi2 bersama...hehehehe

8 comments:

  1. ehem2.. xlama dah ni..lalala.. maaf zahir batin..;p

    ReplyDelete
  2. ewah2 cik nunu...alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...hari nie cik jim membuat kunjungan balas dan menghantar mangkuk tepen kembali :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  4. miss jim..
    ada satu rahsia..jangan bagitau orang lain..

    sejak 1 syawal sampai saat ni..
    teman langsung tak jumpa/merasa ketupat!!

    wakakakak!! macam tak logik kan?
    banyak rumah dah teman redah.. takde yang jamu ketupat..palas keee.. daun kelapa kee..haremmm.

    nasi himpit banyak laa.. aduyaii!!

    ReplyDelete
  5. Sunsnake,

    miss jim punya family pun tak buat ketupat palas/nasi tapi kami beli lontong daun pisang jer kat jhr hari tue..beli 14 batang..dia dalam bentuk silinder, rasanya dia lagi sedap dari ketupat..mujur ayahanda sizar bekalkan ketupat daun kelapa tue..kalau tak memang miss jim pun tak merasa lah...zaman skrg semua dah modern..ketupat plastik namanya..

    ReplyDelete
  6. terasa macam nak makan ketupat lagi walaupun hari ni dah 21 haribulan 9..

    ReplyDelete
  7. ENcik Masa,

    Tuelah..saya pun sama..since tak puas makan ketupat hari tue...:)

    ReplyDelete
  8. Salam, saya tengah mencari mangkuk tingkat mcm dlm gamba tu. Boleh beritahu beli kat mana atau nama pembuat? Terima kasih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...