Saturday, September 25, 2010

.::Banaffee Village::.

Salam dan selamat petang kepada you all yang sudi nak singgah baca entry jim..actually entry banaffee village ni dah lama jim tangguh kan pasal jim tak upload gambar dari camera, so disebabkan hari ni jim memang bercuti sakan...(malas nak buka buku hari ni)...jadi jim publishkan lah entry nie..Encik Sizar yang belanja kiteorg (jim+akak jim+ain anak akak jim) berbuka puasa kat sini masa jim balik ke jhr hari selasa 6hb September lepas..s

 antara tetamu yang diundang si Ain kenit yang banyak celotehnya anak sedara jim sorang nie...tak sabar tunggu azan nak berbuka puasa..sibuk tanya pukul berapa skrg..walaupun dia tak puasa..hehehehe:)

keadaan hadapan restaurant banaffee yer...kalau korang tak tau mana lokasi BV nie...meh jim bagitau..BV nie terletak di JB spesipik sket tempatnya dibelakang jalan Hotel New York..korang boleh browsing restaurant ni sebenarnya milik penuh Betty Banaffee..dan familynya...

 sementara menunggu waktu magrib, mereka upah orang baca ayat2 suci al-quran untuk santapan nurani...

ni dia abang yang mengazankan waktu berbuka puasa kami...tgk rambut dia huhhuhuhu bukan main jangan ingat dia rocker jer azan pun bukan main sedap lagu suaranya...

lepas isyak kami still lepak2 dan jim biar kan ain dan akak jim investigate Encik Sizar memandang kan jim sibuk cari betty sebenarnya..hehehe tapi tgk dia sibuk sangat so tak dapat lah amek gambar dgn dia..

Ni lah dia tauke yang belanja kami petang berbuka puasa tue..anyway coment pasal makanan...macam biasa lah bila buffet nie semua nya ada antara menu dia masa jim datang tue masakan melayu+barat+cina etc..tapi yang jim paling suka adalah ayam goreng lemon dia memang best..so kalau korang ada turun JB singgah lah BV yer jim chow dulu....:)

5 comments:

  1. JMR: yup betty banafe punya

    NUNU: a'ah dia sibuk tanya uncle sizar tue sapa hehehhee

    ReplyDelete
  2. best jugak lah...kalau orang belanja hahahahha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...