Tuesday, December 21, 2010

.:: Shopping at Orchad Road ::.

 Salam YES! untuk semua pembaca dan penyinggah blog aku yang buruk nie...heheheh anyway nak story sket semalam Miss Jim ngan adik and mak keluar bershopping di Temasek..specific lagi dipanggil singapura spesifik lagi...Orchard Road!..kiteorg pergi naik bus jer, malas nak bawak kereta since cuti sekolah nie banyak sangat lah kereta dijalanan, so kami decide tinggalkan kereta kat gerbang selatan jer...
 so dah sampai sana, kami naik MRT dari Kranji -----> Orchard Road...giler sesak maklumlah kat sana sekarang nie tengah havoc dengan Christmast Sale...tak nak giler lak kan harga runtuh diorg...lebih murah dari harga disini even dah diconvertkan ke ringgit malaysia..
 Okay ni, peta perjalanan kami secara terang dan jelas...hehehe
 saja jer duk amek2 gambar2 kat billboard
 beg berat dude...lenguh belakang
 ni kat TANGS...giler cantik coffee maker nie...stylo giler..yang ni tak ada sale yer kawan2...harga sebijik dekat RM2.5k++
 Okay kami masuk butik usha2 jer..tapi tak ada yang berkenan pun untuk handbag mak

 Next terus ke Paragon, dalam nie Miss Jim beli set toiletries Mark & Spencer dapat 3 item dgn hanya 20$!
 Okay ni butik fav adik Miss Jim, sebenarnya ni dah masuk shopping mall Takashimaya, disebabkan jim dah tak larat nak jalan, jim duduk jer depan butik sementara tunggu adik and mak pergi beli suar jeans adik jim..
 Okay next LV...hurmmm sapa tak kenal LV kan,...tapi kami masuk tingkat ats jer..tak larat dah nak round kaki dah melecet...kat sini kami tak beli apa2 pun..mahal giler kot even dah less..fuhh~~~
 Okay ini yang kami cari! kat rumah nie kami sekeluarga giler kumpul koloeksi pinggan mangkuk CORELLE, so dapatlah beli 4mug, 2 set mangkuk kaca, 2 set pinggan comel, 2 set mangkuk comel...kenapa kami beli kat sana sebabnya harga dia lebih murah berbanding sini..
 Okay ni lah pusat beli belah Takashimaya punya pakaging so pinkkkkkkkkkk i like~~
 Antara barang2 Miss Jim adalah perfume Live tue sebab perfume Live jim dah habis...hanya 40$ untuk 50ml...Yang CK Man tue adik jim punya sama jugak 40$ untuk 50ml..
 Ni sebahagian set toiletries M&S yang giler murah 20$ untuk 3items~
 Antara product lain yang kami borong sebab ada sale....SK-II and Biotherm....penat beratur nie nak dapatkan benda nie...
 Baju MNG hanya 15$
Okay ni bukti harga Malaysia dgn Seberang...Dulu Miss jim beli kat Sogo RM189 dapat 2botol perfume JLo Tapi kalau kat sana boleh dapat lebih lagi...hehehe..tapi korang kena ingat hanya bila time christmast sale jer harga diorg murah2 macam nie...bulan2 yang lain tak payah lah datang shopping kat sini sebab MAHAL..hehehe anyway kat sana memang syurga shopping duit jer yang kurang...apa2 pun selamat Year End Sale!! bubye~~~

P/S: kena tahan2 nafsu shopping nie...kalau tak habis lah...bising mak miss jim and hubby..

5 comments:

  1. haha..bes jugak jalan2 luar malaysia ni..

    ReplyDelete
  2. ala.. g sna xckp.. nk order perfume.. perfume i da nk abes.. bucuk la i nnti.. ;0

    ReplyDelete
  3. jaya jr: kalau merayap n bershopping sapa yang tak best kan...hehehe

    J.M.R: esok tak kerja ea?

    NuNu Eera: lupa lorrr tahun depan ea...kuikuikui

    ReplyDelete
  4. Nice shopping there, but why don't you have a look at our free muffin?

    We are the 7th and personally invite you to join our contest,Have a look and the good news, if the number of contestant increase, we are going to increase our prize too!

    So what you waiting for? Head yourself to our blog, Now!!

    Freshly baked muffin awaiting to be deliver straight to your house :)

    With Love,
    www.t7th.blogspot.com
    -The 7th-

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...