Monday, January 10, 2011

.:: Harapan yang agak tertunai ::.


Salam sejahtera dan selamat petang untuk semua....pergghhh ayat tak leh blah macam pembaca berita pulak...
sebenarnya Miss jim nak ucapkan jutaan tahniah untuk semua peserta yang tercalon dalam AJL 25...semalam aku tengok AJL sorang2 huhuhuuh...tapi tak apa lah tgk sorang2 pun okay apa...enjoy jugak..antara yang berentap berabis malam tadi adalah 14 buah lagu yang dipertandingkan...dan dalam aku sorang2 tue siap buat nota kecik kat depan tv sambil tulis comment ala2 pengkritik bebas gitewww wahhahaa...berikut adalah komen beliawwww:


Yunalis Zarai ~ Cinta Sempurna (pakaian double thumbs up!, performance simple dan penuh penghayatan, suara dia okay tak ada apa yang silap nya pownnn kihkihkihkih)

Tomok ~ Berlari (pakaian okay ala2 michael tomok dah, performance pun quite good stylo, suara pun okay tak mencungap pun kire okay lah kan..hehehe)

A.P.I ~ Pelita (pakaian they all aku kurang berkenan sebab hitam dia tue macam ada unsur spritual eceh2 macam aku bagus sangat jer...performance dia aku ingat macam zaman perang P.Ramlee daaaa, suara hurmmm better dengar yang kat radio kot yang tak ada ubah2 punya)

Shahir ~ Kebahagiaan dalam perpisahan (pakaian typical formal sesuai image dia yang suci hikhikhik, performance biasa, suara sedap didengar :)

M.U.H & Black ~ Drama King (pakaian biasa, performance biasa, suara terbaek!)

Hafiz ~ Noktah Cinta (pakaian dia 50 - 50, cuma bila tukar yang putih tue baru nampak smart, performance terperanjat aku ingat ada rusuhan hahahaha...suara gemersik seyhhhh)

Ana Rafali ~ Tolong Ingatkan Aku (pakaian yang 1st aku tak ingat warna apa, tapi last yg kebaya merah tue macam dia tak selesa jer, atau jenis kain tue yang mcam nampak keras, performance heavy untuk lagu ni, suara sedap lah tapi nampak ana macam penat)

Faizal Tahir ~ Selamat Malam (pakaian biasa lah sapa tak kenal abang faizal, performance kurang lah bila ada adengan peluk2 ngan puan fatimah tue..suara maintain!!)

Adira ~ Ku Ada Kamu (pakaian dress putih dah okay tapi bahagian lengan tak bape suka hishhh ko ni komen jer kerjanya jim, performance hurmmm biasa, suara pun okay2 jer)

Bunk Face ~ Extravaganza (pakaian biasalah budak band, performance bertenaga, suara macam biasalah, yang penting SAM memang CUTE sangat! keep it up)

Black ~ Sofea Jane (pakaian masih tak lari dari biasa, performance okay, suara memang MANTAP!!)

Faizal Tahir ~ Hanyut (baju Okay, performance memang yang TERBAEKKKKK!! dan semua orang pun akan setuju dengan aku eleh dah memang pun...siap menang lagi kan..tapi memang semua orang pasti akan tertunggu2 apa FT nak buat kan...suara still boleh kuar even tertelan air tangki! fuhh memang hebat lah!)

Stacy ~ Jahat (baju okay yang penting tak seksi sangat, performance macam chun li dah and tak suka background checkers tue, suara maintain stamina!)

Hujan ~ Mencari Konklusi (baju biasa, performance biasa, suara okay sedap didengar)

 Three Amigoos
Cheryl ~ hope baju boleh bawah lutut hehehe..u r sweet and catchy!
Ally ~ sian selalu kena buli ngan FI bukan FT yer
FI (Faizal Ismail) ~ u r talented to be entertainer!tapi sebenarnya mereka bertiga memang tak leh nak dipisahkan sebabnya AJL memang dah sebati ngan diorg..

(korang bertiga memang host yang bestt!!)

wahhh sedap betul ko mengkritik ea jim...macam lah pandai nyanyi or buat performance...lagu tadika pun tak lepas...hehehehee anyway Miss Jim ucapkan tahniah pada panganjur dan peserta coz malam tadi tak ada peserta yang pakaian nya menjolok mata sangat macam ASK yang lepas...hope setiap penganjuran anugerah akan ada dress code yang mereka patut patuh, sebab ini nak kuar kat tv satu dunia nampak image artist malaysia..so baju yang tak menjolok mata adalah baju yang santun...eceh ko jim macam perunding image lak...Miss Jim bukan berminat nak sertai industri seni ni tapi minat nak TENGOK kelainan yang dibawakan..bukan ke setiap kelainan yang mereka tonjolkan bermakna mereka berusaha memberikan yang terbaik contohnya macam abang FT kite...dia pecah kepala pecah otak kot pikir apa nak buat untuk kesan dramatik dan akan diingati sentiasa.

Lepas tgk list penyanyi tue nampaknya ada 4 orang sahaja penyanyi perempuan yang masuk..tapi okay apa..sebab lagi sikit lagi bagus tak ada yang terdedah2 sangat kan..hehehehe bukan apa tak ramai artist  kite yang nak amek kisah hal etika dan moral pemakaian diorg serta sensitiviti agama...semoga kemajuan  dan kemodenan tidak membawa kite pada keruntuhan akhlak. chowwwwwww and thanks for reading!

P/S: yang elok kite amek yang tak elok kite buang...sian orang angkat sampah...

6 comments:

  1. ada masa catit note ek..heheheh

    ak rasa pemenang mlm tu jatuh padi Ct nurhaliza..terbaik..

    ReplyDelete
  2. malam tu FBI memang menjadi la..
    shutup no shutup!!! hahaha

    ReplyDelete
  3. dayun: wahahahha memang ikut suka ati dia jer

    ReplyDelete
  4. JMR: yer arr pengkritik bebas wahahaha

    ReplyDelete
  5. tu dia...complete punya kritik hehe...nasib baik akak tak minat...akak punya perangai buruk sikit...kalau dah tak minat seseorang artis...rancangan yg ada artis tu langsung akak tak tgk...antara artis yg takleh akak tgk-mila,ana rafali,mawi,linda on...ohhh..ramai lg...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...