Tuesday, April 19, 2011

::|Rahsia Surah Yasin Ayat yang ke 58|::

Assalammualaikum untuk semua yang beragama islam...disini Miss Jim nak share sket info before Miss Jim mengerjakan fardu kifayah...actually maybe ramai yang dah tau tentang nie but then I was think that maybe jugak ramai yang belum tau so let sharing!
 
RAHSIA SURAH YASSIN AYAT KE 58

Barangsiapa yang membaca YAASIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah
tersebut "SALAAMUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM"
diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insya Allah dengan izin Yang Maha Esa dan Maha
Kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:


1) YA-ALLAH YA-RAHIM,
ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN,
kurniakan aku isteri,suami, anak-anak yang soleh
dan mencintai islam

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK,
kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik
dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR,
makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku
dapat ini

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR,
jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq
dan miskin

6) YA-ALLAH YA-WADUUD,
kurniakan aku dan seluruh umat Muhammad yang
beriman kesihatan zahir batin

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM,
makbulkanlah semua hajatku, dan
redhaikanlah aku.....


AMINnnnn.


Sampaikan dakwah ini kepada sahabat kite semua....tidak rugi kita membuat kebaikan, amal  n menambah pahala..

4 comments:

  1. kan ingat mengingatkan perkara yang baik..tq miss jim !!miss u..ha..3x

    ReplyDelete
  2. Mama: yer sama2 lah kite ingat mengingat, rindu merindui eceh2...:p

    JMR: alhamdullilah kenyang...:p

    ReplyDelete
  3. nice info! thanks 4 sharing miss jim.. nk amalkan.. =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...