Friday, January 6, 2012

towards 2012....

Ehsan Tok Ayah Google
Assalammualaikum kepada reader2,stalker2,haters2 dan paling penting comentator..tak kisahlah siapa anda sekali pun yang penting anda telah terperangkap dalam entry aku nie. (teheeeeee smile!). First aku nak membebel Kalau takut dilandai ombak, Jangan berumah ditepi pantai Kalau joran panjang sejengkal Jangan diduga lautan dalam. Wah mood 2012 aku macam klasik lah plak..padahal aku ni asal boleh jer..huhuhu. Ntah kenapa those sentence keep stuck inside my head this past two days..(masuk arini dah 3ari la wei). Aku rasa macam ada sesuatu jer tapi tak tau apa dia.Hurm lupakan jer perenggan awal aku tue kite beralih kepada perenggan seterusnya.

Alrite, yang paling best schedule planner aku Jan - Sept 2012 dah ada aktiviti setiap bulan, ini bermakna anugerah cuti 21hari dari company akan dihabiskan dengan teratur (so boss either you ok or not my flight ticket have been confirmed and paid, mean you have to APPROVED my leave application). So apa korang punya plan 2012 nie? Bagi member - member aku yang bakal membeli tangga pasal nak berumah sila notice kan aku lebih awal daripada kebiasaan bakal-bakal pengantin yer, at least lah kalau tak dapat nak attend your wedding dapat jugaklah aku mengirim sekeping dua kupang kad ucapan terharu yang anda telah memilih aku sebagai tetamu raja sehari (eceh2 ko macam vip la plak kan jim, sila muntah yer kawan - kawan). Tapi biasalah perancangan memang superb tapi Allah lagi Maha Menentukan. Anyway aku just hope that everything will be as per schedule la kan. Insyallah.

Other then those whutsoever planning, benda yang paling best adalah bila anda diberitahu oleh majikan tentang bonus mahupun kenaikan gaji jika KPI anda memuaskan hati syarikat (syarikat ada hati meh? korang leh tepuk dada tanya hati masing2 dimanakah hati syarikat terletak). So boleh lah aku start mendraftkan wishlist aku untuk 2012 wahahahhaha...ikutkan hati memang diluar kemampuan lah kalau nak senaraikan wishlist2 aku nie,tapi kite just pikir benda yang kite wishkan tue mestilah "KEPERLUAN+KEPENTINGAN" bukan "KEHENDAK+KE-->PEMBAZIRAN" uhhuhuuh susah tue nak wishlist macam tue, tapi akal mesti menguasai emosi ketika ini sebab anda perlu jauhkan diri anda dari arus trend terkini!Jika tidak andalah satu-satunya orang yang hendak kearah ke pembaziran tue....(ko cakap tak nak kalah Dr.Fadzilah Come 2 Me). So aku rasa aku dah habis cakap, jadi skrg aku nak draft wishlist aku. Bubye! Muah!

^Thank you for reading all my pot pet pot pet (^_^)

8 comments:

  1. semoga apa yg dirancang utk thn ini berjalan lancar..:)

    ReplyDelete
  2. busy btul u.. cmne nk designkn bju weddin i ni??
    :(

    ReplyDelete
  3. cik teratai: amin harap2lah cuaca elok mudah perjalanan.

    Cik Nunu: awak kena tunggu samsung note saya kuar dulu baru saya leh senang hati nak design dress of the year awak tu ^_^

    ReplyDelete
  4. salam tahun baru 2012..semuga semua yang diidamkan akan jadi kenyataan.. :)

    ReplyDelete
  5. mama: amin yarabalamin...muah!

    thexieza: happy holiday tooo.....

    ReplyDelete
  6. jim: kelas u nk pki note.. i pki ace je.. hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...