Sunday, September 2, 2012

Samsung Galaxy Note 2

Assalammulaikum,

Samsung Galaxy Note II yang aku tunggu-tunggu sangat tue bakal dilancarkan tak lama lagi di Malaysia...hurmmm mujur aku tak tergesa2 beli Samsung Note yang existing tu bulan lepas...maybe pasal aku dah berinstinct for sure Samsung akan upgrade Note yang skrg....Note II dikatakan membawakan kategori baru antara telefon dan tablet Android, yang baru sahaja melancarkan siri Note II nya pada Ogos lepas di acara IFA (Consumer electronics trade fair) di Berlin, Jerman (kenapa lah aku tak kena hantar training ke Berlin time-time ni kan wahahahaha).
Digambarkan macam ni lah menda alah tue tapi (ada tapi lagi tue) hope ada lah edisi yang vibrant2 kan warnanya...(eh kau jim sedap je order cam ko tu binti Samsul agaknya...kekekeke)

Dengar-dengarnya peranti Note II akan menggunakan skrin bersaiz 5.5 inci dengan saiz peranti yang sama dengan Galaxy Note sekarang. Kuasa pemprosesan pula adalah dari pemproses empat teras dilengkapi dengan RAM 2GB. Kamera pula akan dipertingkatkan dari 8 Megapiksel yang ada pada Galaxy Note kepada 12 ataupun 13 Megapiksel (ni dah bagus! untuk jari click seperti aku!) pada Galaxy Note 2. Phablet ini dikatakan akan berada dipasaran pada September atau Oktober tahun ini, alrite leh lah aku mengular kat outlet2 Samsung lepas nie...nak lagi cepat ngular kat Orchard Road..untuk try test aplikasi superb nie hehehehe...

Walaupun perkara ni belum dapat disahkan sama ada khabar2 angin ke apa kerana Samsung belum memberikan komen rasmi untuk mengesahkan perkara ni...Tapi aku rasa Samsung yang korang pun tau Samseng Gadget ni pasti akan blow up dia punya latest product untuk terus berdiri gah dihadapan Cik Epal (Apple) muahahahha (man jadda wa jadda..)...Walauapapun meh la kita tunggu sehingga tiba waktu itu dan teruskan bersama aku jika korang pun duk meroyan dgn gadget ni...teheeeeee.

^thanks for read this!:)^

5 comments:

  1. hnya mmpu mlihat phone2 camni kt kedai..hehe =)

    ReplyDelete
  2. huhu...akan ku mmpukan diri aku...kene mula menabung ni

    ReplyDelete
  3. suke-suki: huhhuhuhu mampu jugak lah tue

    zoro: okay start menabung skrg untuk beli note 5 in future :)

    ReplyDelete
  4. ehem jeles..mama dah berhenti kerja ni..hu2x..kalau tak blh sambar satu nanti !!!..

    ReplyDelete
  5. alah mama buat lah biszness nanti lah pakai jugak...so meet the purpose...untuk kemudahan bizness ecececececce....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...