Monday, September 3, 2012

Bucida Garden BBQ & Steamboat

Assalammualaikum Semua,

Selamat malam korang jim baru jer balik dinner...huhuhuhu...malam ni saja jer nak makan steamboat lagi kt luar even baru jer makan 31hb Ogos yang lepas...tak apa lah ada selera nak makan, kita makan...kalau tak ada selera lagi masalah kan... so far dah 2x jim makan nie...review okay not bad, cuma malam ni tak bestnya tak ada White Coffee Ice Cream macam 1st time jim datang makan tue...so cakap banyak pun tak guna meh layan gambar...

First start-up

Muka depan kedai (sorry la korang signage dia memang blur sket warna and lampunya)

The food tester....

My Fav Part

Alhamdullilah ready for sleep...

antara buffet yang ada

meat section...pilih jer lah...
ni amek  gambar dah kul 10mlm memang dah tgl sket2,
lagipun customer ramai lak malam ni
 



Section vege
Section sambal pencicah (jim tak amek n rasa pun sebab sup dia dah sedap)

Section fish ball, fish star, fishing...semua ada lah

Section Air...

Section hot drinks, ada Tea O , Kopi O and Teh Tarik

Ada Desert.....for sure la aiskrem...
takkan tunjuk tong eskem tapi dalam donut sambal kot

Section seafood! My fav section...semua nya segar...
Okay, disebabkan jim ni suka makan ala-ala korea macam grill2 rebus2 jim memang suka lah pergi kedai yang macam nie...okay kalau korang yang berada diarea Pasir Gudang ni pun teringin nak makan ni, sila lah ke BUCIDA GARDEN (BBQ & Steamboat) yang berada di:

Lokasi: Masai Lama (Sederet kedai Mamak Habib tapi di hujung jalan)
Masa Perniagaan: 5.00 ptg - 12.00 tgh mlm (dibuka setiap hari)
Harga: RM18.00 (dewasa) RM9.00 (kanak")
Environment: Boleh pilih nak duk luar ke dalam
Service: 4.5/5
Tahap kesegaran bahan makanan:4/5
Pemilik Restoran: Bumiputera (so diyakini HALAL)
Saranan: Datang lepas solat maghrib bagi yang nak lepak lama
Lagu pilihan: Shiela Majid
Cadangan kpd Tuan Kedai: Diharap ada Ice Cream White Coffee sepanjang masa kekekeke

Yang korang tunggu lagi ni kenapa? jom lah gi kedai tue....anyway thanks sangat sebab sanggup baca entry yang simple ni...bubye semua \(^_^)/ 

9 comments:

  1. ehem..makan tak ajak mama pun.. :)

    ReplyDelete
  2. uit,,,mcm sedap je...klu 18 inggit kire da murah tu..uhu...jauhnye nk pergi..uhuhuhu

    ReplyDelete
  3. mama: alamak mama sedap sangat sampai tak ingat apa2 dah huhuhuhuhu

    zoro: tak apa bila2 tersesat ngan family ke kat area nie leh la try kat sini ;D

    ReplyDelete
  4. takut betul2 sesat..bukan tempat tu yg dijumpa nanti..merana jiwa den...uhuhuhu

    ReplyDelete
  5. ade gmbar en. razis la.. aumm...! ;)

    ReplyDelete
  6. zoro: wahahaha zaman GPS mn ada istilah sesat

    NUnu: dia selaku pegawai pengiring food tester hihi

    ReplyDelete
  7. ooowh..ea..yela..hp zorro ade papago..alhmdulillah..xsesat..=)

    ReplyDelete
  8. Teringin nak makan steamboat, tapi tak berkesempatan sebab parents asyik busy, benda camni kene makan ramai-ramai baru seronok.

    ReplyDelete
  9. boleh bg gps coordinate x?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...