Tuesday, September 4, 2012

Romantik itu subjektif

Assalammualaikum,

Selamat pagi readers semua, okay kalau cantik dan kacak tue subjektif...maka romantik juga subjektif bagi jim...logiklah kan...ada orang rasa bila pasangan dia turun kereta pasangan dia bukakan pintu kereta dia rasa romantik...tapi bagi jim tue namanya mengadangada macam tak tau pintu kuar tue kat mana kihkihkih...ada orang rasa kalau pasangan dia cakap ayat2 kasanova tue romantik...bagi jim tue saja nak mintak kena sepak tu namanya..huhuhuhu...

So sesungguhnya (cehhh siap nak bersungguh..) romantik itu juga benda subjektif, disebabkan korang semua tgh baca kat blog missfairladyjim@blogspot.com, haruslah korang terpaksa membaca definasi romantik bagi jim, jika pasangan kita yang buat...
Romantiknya yang ni korang tak payah lah buat b4 kawen yer..hehe
 Antara beberapa (bila dah sebut perkataan beberapa...sebenarnya dia adalah beberapa ratus yer..sila tekan icon 'x' jika dah tau anda takde banyak masa nak baca entry ni ;p) ciri pasangan romantik pada jim lah kan tak tau lah korang camne,adalah seperti dibawah:
  1. Jika suami yang panggil isteri dia solat sama2..=)
  2. Jika suami yang mengimamkan isteri dia.[rasa cam terharu & impress nak" bila bacaan dia sangat tartil dan sedap + cam xtahu plak surah panjang2 pun dia hafal..]
  3. Jika seblom nak solat tu cam main2 nak btalkan air wuduk..walaupun cam xelok..tp sweetla...cam budak2..lagipun Malaysia ni ada banyak air pili bersih...so ameklah wudhu banyak mana pun lepas tue...huehuehue
  4. Jika suami cubit tangan kita bila kita tak sabar nak makan coz dia belum or habis baca doa makan..
  5. Jika suami gurau and kata "tak nak Allah sayang ke xbuatkan Abang air?" (sebab layan blog lama2 wahahaha)
  6. Jika suami kata "tak nak Allah bagi pahala sikit ke kat Abang" sebab kita tak bagi dia tolong masak. Even kita tau dia saja jer tak nak kita penat sorang-sorang.
  7. Jika suami kita sms waktu masuk waktu solat ketika kita diluar rumah (pejabat/mall/etc)...
  8. Jika suami ajak tadarus sesama...dan mengajar tajwid dan Al-Quran.
  9. Jika suami citerkan sirah2 Rasulullah, para sahabat..[ni seyes cam sweet gila bukan macam lagi dah memang sweet sangat..sebelum tidur.]
  10. Jika suami ada pegangan agama yang baik..sebab dia dapat kongsi ngan kita, dan meyakinkan kita bahawa kita akan dibimbing oleh dia ke jalan yang sama2 kita nak tuju nanti..
so, jim bagi 10 jer lah....kang bagi banyak2 korang boikot lak blog nie..kihkihkhih..anyway korang rasa romantik tu macam mana pulak? Apa-apa pun thanks seribu kali thanks sebab membenarkan mata dan diri korang membaca entry ni. Chilled!
Disunting dari blog cumelz ni: http://faatincumelz.blogspot.com/

7 comments:

  1. ni bukan romantik...ni amattt romantik..ya Allah..harap ak leh jd cenggini..uhuhu

    ReplyDelete
  2. beruntunglah perempuan yg dapat suami macam ni.. hehe

    ReplyDelete
  3. zoro: ameen ya allah

    Aisya: memang sangat2 beuntung dunia akhirat

    Puan nunu: haruslah kan mithali itali!

    ReplyDelete
  4. heheheh... best kan kalu solat sesama... heheheh

    ReplyDelete
  5. tuelah...bila lah nak merasa agaknya nie huuhu

    ReplyDelete
  6. tq jim for sharing..bak kate orang sharing is caring..n nice blog!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...