Monday, March 15, 2010

.::MuOt0wN::.


Huuhhuuhuhuh assalammualaikum semua bapak2,ibu2,kakek2..hehheheehehhe (sila baca menggunakan melodi lagu wali)..here some scene me wif "him" di 'Muo' Johor. Sebenarnya kami ke sana atas tujuan memenuhi jemputan kawen cik Fara ("his" schoolmate dulu kat teknik 'Muo') pada ahad lepas 14 March 2010.

Cuaca disana agak panas..perggghhh rasa macam kerja kawen ni di buat di negara2 arab gamaknya..nasib baik makeup tak cair sangat..pasal nya ada "his" yang tolong kipas2 i..hahahhaha

Cik Fara (dan kini mnjadi Puan Fara) dan suami nya dipanggang di bawah terik matahari...(lap bang jangan tak lap...)

Habis jer kerja kawen tue aku gi jalan ke bandar 'MuO' mencari air sejuk...huuhuhuhuhhu alasan jer nak cari air sejuk tue sebenarnya cari pasal..

Yeah! inilah yang aku cari sebenarnya..(ntah apa yang aku cari aku pun tak tau)


ni MuOToWn macam bestjer ejaan dia...


aku dah penat nak diri sana sini..tgh2 nak amek gambar ada plak 'his' yang konon2 diri macam robocop jer..(jangan marah yer cik adik)

nasib aku sekuntum bunga...dipijak2 si manusia...(huuhuhhuhh tak adalah..'his' tak kejam pun)


sementara menunggu sebelum aku balik ke kl kami singgah di tg.mas 'MuO' amek angin,amek gambar..amek apa lagi aku pun tak tau..


tolong pandang belakang...(to pierre: tak ada ke citer 'Psssttt..tolong pandang belakang?')

Selaku kereta rasmi seperti biasa yer...(effect bunga2 kuning sebagai tanda mengalu2kan kedatangan kami ke tg.Mas)

setelah itu hujan turun dengan lebat jadi terhalang lah niat kami nak bergambar di jambatan Sultan Ismail yang scene nya ala2 olw skul gitu...

antara makanan yang menarik minat aku kat sana adalah Mee siput...(teringat zaman sekolah2 darjah 1 2...balik sekolah jer singgah beli mi sipu dulu)

dolu2 harga mee siput nie 0.50sen jer skrang dah 0.70..tapi memang best lah makcik jual mee siput tue..sporting jer bila aku amek gambar dengan selambernya..

Selain itu..ni dia Mee Bandung pun ada ...korang ingat Mee siput jer ke aku makan kat sana...hehehhehee..sedap lah boleh tahan...yang ni aku tak ingat harga dia coz dia dah kira dengan harga air sekali...(buat pengetahuan rasanya amatlah berbeza dgn mee siput yer kihkihikihkih...)

gambar tersebut adalah selepas kami menikmati semua makanan2 tersebut..alhamdullilah..terlepas hajat kami nak makan mee2 terbabit..

Lastly, aku balik ke KL jam 1800 waktu JoHoR...huuhuhuuhh seharian yang memenatkan tapi happy yang berpanjangan sehingga ke hari nie....okay guys catch u later muah!

~~~tQ to 'Him' kerana membuatkan weekend yang lepas sesuatu yang berbaloi-baloi~~~

4 comments:

  1. ari 2 my 'his' mkn mee udang smpi RM 11..
    u mkn mee siput RM 0.70 je?? siput tul..??ehehe..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha....kena berjimat..tapi berbaloi lah..u ni memang up to date betoll! baru bape second jer i masukkan entry nie..

    ReplyDelete
  3. suka tgk gambar2 korang..sweet lol..nice entry & kitorang serumah akan ke Johor lak mencari mee siput...

    ReplyDelete
  4. hahahhaha...tq for the comment,selain mee siput, ada jgk siput sedut masak lemak cili padi cubalah try kat kg.pasir johor bahru..kalau mulut tak muncung tak sah!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...