Saturday, January 15, 2011

:: Today is My Dear Razis Birthday ::

 Assalammualaikum semua...hurmmm hari nie birthday bf jim yang ke 27 tahun..so macam biasalah jim akan buat birthday surprise...hehehe..macam  mana nak citer ea...okay kite tgk kek dulu...
Kek ni aku design dalam 3minggu yang lepas penat kot design sebab nya baru lah terkedek2 nak tekan tekun CS3 tue
Okay citernya macam nie, aku dah tau awal2 dah yang razis dengan budak2 umah dia akan pergi main badminton kat dewan TS cahaya masai...so aku plan nak jadi budak kaunter masuk dewan tue..disebabkan aku sesat masa nak amek kek kat umah kak Rebbeca so ubah plan...
Plannya adalah aku jadi waiter kat kedai yang diorg lepak lepas penat lelah cari kunci kereta Razis Hilang...sebnrnya tak hilang pun tapi budak2 umah dia call aku kata nak lesapkan kereta dia, disebabkan diorg tak sampai hati, jadi diorg rembat kunci kereta jer..hehehe..cian en razis berpeluh cari sampai call aku suh pi amek kunci pendua kat umah parent dia..so aku pun buat2 terperanjat lah..padahal dah standby kat dapur kedai...^_^

Diorg sampai jer ajku terus pakai apron kedai tue, then waiter sebenar tanya nak minum apa semua, masa waiter bawak kuar air, aku dah pesan dah kat waiter tue, dah siap letak air tanya budak2 kat meja tue macam nie "Tadi ada order kek tak? sebab tadi ada orang call kata nak order kek"
Encik razis masa tue terpinga2 arr...duk terpikir bila lak lah dia order kek...aku dah standby belakang kepala dia...tiba masa waiter tadi angkat jer dulang, aku terus kata.."Hurmm encik...ni ada kek special order dari seseorg, gambar dalam kek ni pun sama mcam muka encik" dia punya muka tak payah citer arr punya terkejut kat situ sebabnya aku confident jer cakap yang aku kat umah baru lepas solat zuhur..
Huhu lepas tue semua terdiam dan gelakkan diorg and pecah kan semua rahsia tentang kehilangan kunci kereta dan misteri waiter berwajah sama awek dia dan kedatangan kek MANCHESTER UNITED yang ada gambar dia lagi tue..
banyak2 perkataan yang dia cakap kat aku lepas terkejut tue adalah...."nak kena cepuk ke???!!!"
tiup bang tiup...
akhirnya dapat jugak aku realitikan kek Man U nie untuk dear...
terketar2 kot tangan nak potong kek lepas makan tengahari tue..:)
Potong punya potong last2 tinggal lah sikit nie...
 Anyway untuk acara wajib tahun nie, aku ucapkan syabas pada diri sendiri yang boleh melaksanakan misi "WA KENA BEB!" dan tanpa bantuan rakan2 EN.RAZIS iaitu Wan, Naim, Bro Panjang, Bad and sorang lagi aku tak ingat nama apa terima kasih banyaklah kerana menggamatkan suasana hari nie..thanks to all! Lepas makan2 kami solat dan terus tengok citer FASTER...^_^

---> 2009 Surprise kat parking MMHE
--->2010 Surprise depan gate umah dia sebagai jurujual
----> 2011 Surprise kat court badminton and kedai makan ~~yeay..
---->2012  Belum fikir lagi....

P/S: Untuk sesiapa yang berhajat nak buat surprise leh pergi kat kedai Makan DINANI kat area cahaya masai pasir gudang..owner dia memang sempoi!..siap bagi apron baru untuk miss jim...warna pink lagi tue..dan lagi satu akak tokey tue ingat kami 17!!! wahahaha muda 10 tahun lah razis, muda 8tahun lah aku...^_^

6 comments:

  1. waa..cantiknya kek encik razis ! hehe

    ReplyDelete
  2. oit.. hepi bezday en sizar.. semogas cpt2 kawen.. sejak bile main dgn MU..? pki jersi no brp? ;p

    ReplyDelete
  3. zuhanis: huhuhu tuan punya kek tak sampai hati nak makan kek gambar dia

    Nunu: dia main jersey no 17 kot..hahaha

    ReplyDelete
  4. awh sweetnya buatkan kek untuk bf tersayang. moga kekal la ye :)

    ReplyDelete
  5. waaa..Miss Jim, cantik kek tu..nak cikit...

    ReplyDelete
  6. dayana: thanks so much...he already 27 and me 25..hope kekal lah insyallah.:)

    ienafazlyna: mintak kat bf miss jim dia dah amek semua kek tue..^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...