Saturday, December 17, 2011

.:: K.A.W.E.N ::.

Hi assalammualaikum semua...lama rasanya jim tak update entry...(eleh update pun bukan ada orang nak baca pun entry ko tue...) okay its okay..ada ke tak ada ke yang nak baca let it be..the things here yang jim nak luahkan is...K.A.W.E.N...sebut pasal kawin sapa yang tak nak kalau dah ada yang betul2 dia cari didepan mata. But the problem here, jim bukan macam orang lain sebut jer ngan mak bapak nak kawin terus jer diorg uruskan hal perkahwinan...jim tak sebertuah mereka nak sebut macam tue. Jim kena tgk dulu duit dalam bank tue cukup ke untuk jamuan + sewa itu ini + decoration + dulang hantaran semua...etc banyak lagi..I have to prepare 100% by myself..even i'm a girl but i also need to think..takkan lah jim nak minta 100% my husband yang bayar..dah tue lepas kawen kan nak guna duit lagi..so kehidupan selepas kawen lagi nak dipikir..yang sedia ada yang perlu dibayar pun dah banyak dah..mana keretanya, daily expensesnya, mana hutang studynya, mana nak bagi mak nya, mana nak menyimpanya...tue belum emergency tayar pecah atau accident ke apa2 lagi...semua nak duit...

So KAWEN tue bukan lah sesuatu yang senang untuk orang macam saya.........................sekian itu jer luahan saya..dan harap tak ada orang lagi tanya "Bila nak kawen? korang kan dah lama berkawan..." a bit pressure lately upon that sarcastic question...(aku tak pernah kot nak tanya orang bila nak kawen? bagi aku bila diorg nak kawen diorg tau lah nak jemput kan....kan...kan....) hurmmmm muah!

*thank you for reading this yea...*

6 comments:

  1. assalam miss jim..sayu pulak baca entry ni!!ya, tak semua org bertuah !!..apapun itulah yg menjadikan miss jim kuat & bersemangat utk meneruskan kehidupan..muah2x..

    ReplyDelete
  2. wahahahah mama! lama tak nampak...miss jim bz lately..stress orang kat office ni asyik tanya pasal kawen...huuhuhuh mama sihat?

    ReplyDelete
  3. mama seperti biasa on-off !!..& every month ke PPUM..hu2x..

    ReplyDelete
  4. sian mama...mama jaga kesihatan tau...jga permakanan..byk2 baca ayat syifa :)

    ReplyDelete
  5. jawapla mcm ni, lps bli fairlady bru i kawen.. kan3..

    ReplyDelete
  6. uits...cik nunu...ehem ehem...mama tgklah anak dara mama nie...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...