Wednesday, October 31, 2012

Adam & Hawa

"terbeli"
Assalammualaikum,

Korang yang rajin layan tv mesti ikut kan citer Adam & Hawa ni kan...ok jim bukan nak bagi sinopsis citer ni coz korang maybe dah google lebih awalkan?and lagipun jim tak tgk pun drama tue just tgk teaser, tapi lepas jer habis baca novel asal dia terus rasa nak tgk...tu yang terus ke blog NUNU laju-laju sebab nak click link online drama tersebut. Memang jim dah tau sapa yang jadi main actor citer tue tapi saja jer nak tgk keberkesanan pembawakan watak oleh pelakon-pelakon Adam & Hawa....so apa comment korang setelah menonton? Bagi jim yg bukan orang seni ni merasakan watak-watak tersebut adalah lebih real jika dibawakan oleh:

Adam Mukhriz by one of them
Ain Hawani by Fazura
 
 or Ain Hawani by Nora Danish
 or Ain Hawani by Tiz Zaqyah
 Azie by one of them
 Dee by one of them
 Johan by one of them
 Mama Adam n Mak Ain by

Apa pula pelakon yang korang rasa sesuai ngan watak2 dalam novel tersebut? huhuhu hope produser, pengarah dan semua krew Adam & Hawa jangan lah terasa hati pulak yer dgn netry jim ni (wahahaha ko giler ke apa jim, tak ada masa diorg nak baca blog buruk ko nie)..anyway thanks a lot coz sanggup scroll entry ni hingga ke akhir. :)

^dear beloved reader please come again (^_^)"

12 comments:

  1. ehem mama pun tonton drama ni.. :) wah miss jim saja nak bikin panas telinga pengarah drama ni !!.. ha2x..

    ReplyDelete
  2. mama: hehehhe tak lah...saja jer, pengarah tue pun tak ada makananya nak tau jim wat entry nie

    ReplyDelete
  3. hehehe.. best kan cita ni?.. sy suka sgt lakonan aqasha dalam cerekarama tv3 "oh haram".. tp untuk watak adam, mcm xbrpa sesuai kan?.. fadz suka lakonan aron n nadiya nisaa dlm adam & hawa ni.. btw, follow blog miss jim ;)

    ReplyDelete
  4. sy x like sgt watak ain skrg.. better amik tiz zaqyah, sbb dia cam sesuai lpas tgk dia bwak watak nur kasih dlu.. juz opinion ^_^

    ReplyDelete
  5. wow..idea sendiri ke ni? osem lah. ad nazim othman mesti lg best cite tu keke.

    ReplyDelete
  6. salam buat fadz,heartdazzled and dina kasyah,

    thanks a lot coz rajin nak mengomen kat sini hehehehe...semua ada opinion dan imaginasi memasing, yg penting kita happy :)

    ReplyDelete
  7. hai,

    sokong ur idea..manggis pun rasa watak-watak tu sesuai untuk drama ADAM&HAWA..untuk novel manggis sesuai tak :P

    ReplyDelete
  8. manggis,

    okay sangat dah tue, dah leh jual script kat producer drama hehehe

    ReplyDelete
  9. mugkin dalam drama tu watak johan tu yang ptut tukar kot..

    ReplyDelete


  10. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  11. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  12. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...