Sunday, October 28, 2012

Part II: I was there

Assalammualaikum dan selamat pagi,

Korang memang awesome sebab bangun pagi dan berblog wahahaha (ko puji diri sendiri ke jim? !@#$%^& giler jap hahaha). Okay ni adalah untuk sambungan bergambar yer tuan puan pakcik makcik...bukan nak citer apa pun, just nak bagi gambaran yang baik2 aje tentang Vietnam hehehehe..(ni amek commission dr Vietnam Tourism ke apa ko ni jim) yang benar enggak lah dong, ini lahirnya dari pengalaman yang benar2 dong! Wahahaha korang dah start confius lah tue, tertanya2 yg si jim nie balik dari Viet ke Indon kan....dah2 jangan melalut panjang sangat, seksa blogger nak membaca pepjg kat sini..

So let the pictures talks!

makanan ringan: pisang gelek hahaha
makanan ringan: pulut pelangi yang ada red bean

dari jeti sg.Mekong
hdgn tea hijau+madu+royal jelly+limau kasturi
heavy python wif lil miss jim
fresh fruit that just plucked nearby
lil dancer and singer for us :)
mendayung sepanjang 10km!
alhamdullilah dah sampai
seyes kerbau ni 3x ganda lebih besar dari jim
sampai ke perkampungan HAO AI
kat kg tu tak ada taxi, kami tahan kereta kuda
nasib buaya meniarap kalau buaya berdiri susahla
Vietnam Delights most recommended for muslim!
Cik Nunu Heaven wahahaha
malam last jln2 cari GIANT seafood
coming back to changi
  
Thanks guys, jim tak pandai sangat nak menaip macam blog traveler yang lain, but at least jim bagi roughly lah macam mana keadaan disana okay, hope I can improve my travelogue.

^TQ again and see you next time:)^

11 comments:

  1. Enaknya jalan-jalan ke vietnam.. kapan-kapan mau juga kesana..

    ReplyDelete
  2. hu2x..beraninya miss jim ngan ular tu..

    ReplyDelete
  3. tips kecantikan: kapan senang pastinya bisa!

    mama: masa tue semua rombongan yang lain memang dah lari tinggalkan jim bila jim bawak kuar ular tue mama, dia ada 2 ekor, sekor tgh membelit ayam, so jim tak mo la kaco kan lunch time dia hehehe...

    zila: nasib bukan wau..hehehe

    ReplyDelete
  4. Badren Awang: Jauh perjalanan luas pandangan, terbuka pemikiran, menambah pengalaman,menghasilkan perubahan hehehehe

    ReplyDelete
  5. tu kandang buaya ke kt sg mekong jim? seb baik bukan buaya darat..haha

    ReplyDelete
  6. JMR: tuelah pasal, klu tak xkuasa nk bergambar bagai haha...

    ReplyDelete
  7. owh.. mmg heaven tu.. u bli ape utk i? exotic, i xnk.. bby tkut.. hehe..

    ReplyDelete
  8. cik nunu, i kan dah amikkan picture shoe heaven tue..pic tue lah souvenir nya huhuhu...

    ReplyDelete
  9. pisang gelek!!!..memori masa kecil dulu..kita gemar makan benda ni..siap bekal tuk sekolah lagi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...