Tuesday, November 13, 2012

Universal Studio Singapore Part I

Assalammualaikum,

Hye peeps, Salam Deepavali buat semua rakan-rakan yang menyambut hari perayaan hari nie, dikesempatan dari cuti yang telah diberikan oleh kerajaan Msia (ayat bodek mintak public holiday lagi :D), disini jim nak citer sket yang semalam Isnin 12 Nov 2012, jim on leave semata ke USS! Ingatkan lengang...harammm...que jer 90min okay!

Actually sampai rumah kul 12.00tghmlm tadi, jadi akibat tak nak jim terlupa mana2 part in our trip jim kena jugak kuarkan entry nie before sejuk gitew...hahaha...apa2 hal pun bagi korang tgk gambar and brif apa yang penting dulu sebab masih terasa kepenatan dan kegilaan semalam, so enjoy the pic first!

baru sampai terus pose kat sini dulu
Sci-Fi:3rd game kiteorg
tgh hujan actually masa nie
abang long bumble bee
bumble bee atas bangunan so snap dr bwh je
yeah! tak beli pun cz SGD21.90 = RM54.96!
tunggu yg lain habis membeli dpn kedai, xlarat dh!

kiteorg kuar kul 8mlm okay!
okay ni jer dpt beli tu pun dlm trans pny kedai
tips:
1. Beli ticket Universal Express
2. Digalakkan memandu kereta sendiri (melalui 2nd link)
3. Sampai awal, kalau leh 9.30am
4. Bawak bekalan makanan/minuman dari Msia (cz sebotol air SGD2 - 3.50!)
5. Bangku plastik portable (yang leh lipat2 tue cz kna byk que!)
6. Bawak suit baju hujan sendiri (kat sana plastic biasa jer yg ada cop USS = SGD3!)
7. Digalakkan gunakan bagpack yang bersize 5kg shj
8. Tukar wang kecil/coin (cz byk nak kena rent locker)
9. Stamina! serta kekuatan mental bagi yg nak main roller coster
10. Tak digalakkan bawak baby dan kanak - kanak dibawah umur 6thn/ketinggian 1.22m
11. Bawak pakaian solat sendiri
12. Pergi pada bulan Nov or Dec (musim hujan2 gitew) dan dengan click yang awesome ! hahaha!

Holla! thanks sebab baca entry pendek ni...details trip nie jim akan kongsi dalam part II nanti yer, tunggu taw! muah! ~~~Sci Fi killin awesome!

8 comments:

  1. waaa.. die pi singapore.... jeles
    hehehe

    ReplyDelete
  2. gmbar 1st tu i suke.. romantik je nmpk.. wee...

    ReplyDelete
  3. Korn and dina kasyah,

    Pergilah...jiran sebelah jer pun...tp kalau nak yg feel2 suam kuku leh gak try kat Legoland hehehe

    ReplyDelete
  4. Nunu,

    huhuhuhu dia nie kan ada jer....cube lah suka jugak yang lain hahahaha...mummy muda sihat?

    ReplyDelete
  5. Wah !! Semangt bcuti membuak2 ! hehe

    ReplyDelete
  6. ehem mama pun suke pic.yg 1st tu !!..romantika diamor.. ;)

    ReplyDelete
  7. .lama tak join family day ni sejak mama jadi lembam.. ;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...