Thursday, November 15, 2012

Universal Studio Singapore Part II

Assalammualaikum,

Selamat pagi semua, jim menghupdate lagi pagi nie...hehehe okay kite sambung citer  USS yer kawan-kawan...okay pagi ni kite citer lak apa game yang ada dalam USS, berikut adalah senarainya hehe:

Tgk dulu map, mana korang nak pergi:

Bermula dengan game di SCI-FI City:

Battlestar Galactica: CYLON (Blue Track) < bg yg gemarkan sukan ekstrem WAJIBUL TRY! 360 upside down!

Battlestar Galactica: HUMAN (Red Track)< sama jugak cuma track lebih pendek dan tak da lah sampai kaki kt atas kepala kt bawah mcm yg biru...

Transformer The Ride: The Ultimate 3D Battle
Que Please~~

Accelerator: (ini main keseimbangan badan, tapi korang ce tgk yang depan cam jim nih! balance ke tak?;)

Next, Ancient Egypt:

Revenge of the Mummy Treasure Hunters: katanya dalam ni ada rollercoaster tapi jim tak smepat try :(


New York:

Lights, Camera, Action! Hosted by Steven Spielberg < ni memng awesome...rasa macam kat set penggambaran TITANIC Real!

The Lost World:

Jurassic Park Rapids Adventure < ni korang pakai lah suit baju hujan wahahahah!lencun dibuatnya!
Que Please~~ (Que paling lama 90-100minit!)
 


Canopy Flyer < ni tak sempat naik dah malam...:(
Dino - Soarin < ni kanak2 okay kot coz leh jadi pilot untuk handle Pteranodon jim pun tak pasti menatang apa
Amber Rock Climb < not sure sama macam rock climbing ke tak
WaterWorld < pun tak sempat masuk :(

Madagascar:

Madagascar: A Crate Adventure < yang ni paling bosan wahahaha bazir jer beratur lama2
Que Please~~

King Julien's Beach Party-Go-Round (utk kanak2 sesuwai lah)


Far Far Away:

Shrek 4-D Adventure Donkey Live:


Enchanted Airways < ni memang awesome walaupun seram sejuk dibuatnya naik time hujan lak tue

 


Magic Potion Spin < ni untuk kanak2 sesuai..
Amber

Souvenir Shop:



Trip member:
Last pieces from me:


Kalau korang perasan, jim hanya letak penerangan "Que Please~~" haha sebab apa? Sebab kalau ada 100 permainan, 100 kali lah korang kena beratur kecuali korang purchase Universal Express Pass..kalau yg xreti pandu kereta masuk sana, korang adalah amat disarankan naik bus Odyssey dari Danga Bay hanya dengan RM25 pergi balik :), So lepas ni kemana pulak jim pergi nanti kan....hehehe thanks for reading this long picture entry...if nak tanya apa2 feel free to comment below kay guys, tata~~~ muah!

8 comments:

  1. salam maal hijrah MJ..sakan berjimba2 di USS ek.. ;)

    ReplyDelete
  2. mama:

    Wassalam mama, salam maal hijrah jugak...a'ah memang sakan...sampai kejang kaki hehehe

    ReplyDelete
  3. thun depan i nk pegi la.. nk kne kumpul duet dri skrg.. hehe..

    ReplyDelete
  4. info menarik,makasih atas infonya

    ReplyDelete
  5. .lama tak join family day ni sejak mama jadi lembam.. ;

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...