Sunday, November 25, 2012

Gunung Panti Kota Tinggi

Assalammualaikum,

hye kawan2 pagi tadi jim and my colleagues went for mountain hiking kat PANTI KOTA TINGGI JOHOR. Ketinggian gunung terbabit 654m, masa perjalanan bagi yg fit 2jam dah sampai, bg yg terkucil ke apa dalam 3-3jam setengah...kami naik pukul 9am dan tiba dipuncak jam 11.15am mcm tue,dan bergerak turun pd jam 1.00tghri dan tiba dikaki gunung jam 2.30pm. Trip ni adalah anjuran SPORT,RECREATIONAL CLUB company kami, jd semua perbelanjaan adalah hasil duit gaji yang dipotong tiap2 bulan RM10.hahaha so sapa tak pergi ada kerugian sket disitu. So lepas ni boleh lah ke gunung-ganang yang lain :) Apa-apa pun i'm just sharing what I did for my weekend and how about you peeps? anything awesome?
::bersama wife ketua ekspedisi::



::terbang ke Panti::
::the track::
::take 5::

::ready to climb!::
::start climbing::
::the view from the peak::
::the view from the peak::
::yeah! I was here::
::signature session::
 ::camping area:kak yaya & husband siap bhamock::

 ::ketua ekpedisi:siap angkut periuk belanga::
::complete wif me:cer cari jim yg mn?::

::creature::
::gangnam style katanyer::
::where everyone can fly:nurul my bestfriend::
::satisfaction:kiteorg buat lps sume dh turun::
::our lunch sponsored by IOI::
::the food hunter!:nasib dh booked::
::ready for depart!::
   
 Tips pendakian hari nie: (ko nk kena hantuk ea jim bg tips konon)

1. Kasut getah
2.Stoking panjang yg dispray myk wangi ke myk aroma ke (mengelakkan lintah)
3.Pakaian yg sesuai dan selesa untuk kamu sbg pendaki (klu korg rs pkai suar legging tu selesa ikut korg lah)
4.Air mineral at least 2liter
5.Towel kecil,wet tissue,plastic beg (angkt balik kebawah sampah korang bawak tu)
6.Rain coat (bawa je even tak hujan mybe berguna utk alas duduk ;p)
7.Camera korang la! (klu x mcmn nak citer nanti)
8.Tenang dan rilek2 jer xpyh nk takut sgt/gembira sgt/confidence sgt
9.Bekal yg secukupnya (jgn bawak lebih nanti jadi beban pulak)
10. Solat dan berdoa semoga semuanya berjalan dgn lancar
11. Mulut jgn kepoh jgn celupar jgn macam-macam...
12.Lakukan aktiviti ini dengan penuh syukur setiap kali anda rasa awesome..maka anda perlu terus lintaskan dihati bahawa THE CREATOR is ALLAH...dan dia lah yg menciptakan segala keindahan yg kita lihat. Tapi manusia yg merosakkanya dgn SAMPAH!

^Okay guys thanks sudi singgah dan baca entry jim. Muah! syg korang sume!^

16 comments:

  1. wah.. bestnyer.. rsanye i mmg xpnh la nk daki2 gunung ni u..

    ReplyDelete
  2. nunu: kihkihkih...you daki gemilang hills jer yang kat sungai pusu tue jer you...;p

    ReplyDelete
  3. miss zahirah: hehe memang best sangat berbaloi lah bila dah sampai puncak...:)

    ReplyDelete
  4. assalam dear..wah2x..sakan..holiday & mendaki2 gitu..jeles mama..kalau mama yg mendaki..agaknya sebulan kat ward.. :(

    ReplyDelete
  5. mama: ada pendaki tertua tau, umur makcik tue dekat 60...masih tegap...huhuhuhu sapa2 yang rasa diri tak mampu tue wajar memikirkan semula eceh2...

    ReplyDelete
  6. Ok, if ak daki sekarang ok tak.. Haha...

    ReplyDelete
  7. Gee: Ko kalau daki skrg, maka lahirlah waris puteri/putera panti :)

    p/s:nanti aku email gambar2 ain okay sangat gurlish and pandai makeupp dia skrg

    ReplyDelete
  8. inspektor azim,

    huhuuhh thanks...jim segera ke blog tuan

    ReplyDelete
  9. wahahaha akak...takkan nak lepas kan peluang jadi cover gurl blog jim nie wahahahah

    ReplyDelete
  10. salam sis.. kalau nak naik gunung panti ni wajib pakai guider ke

    ReplyDelete
  11. Salam
    Trek dia jelas x?
    Kna pkai guide or permit nk naik?

    ReplyDelete
  12. Salam
    Trek dia jelas x?
    Kna pkai guide or permit nk naik?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...