Tuesday, December 4, 2012

No Commitment No Improvement

Salam readers,

Wish korang dah dinner and skrg tgh catwalking ke blog2 yang korang suka nak click"...hehe. Okay merujuk kepada tajuk entry malam nie...bunyi mcam seyes je.. okay memang serius! (haha terus eja betul")..kenapa jim kata seyes ayat "No Commitment No Improvement"ni sebab dengan ayat nie korang leh sedar sendirilah jika korang tak commit...korang mesti tak hupdate blog korang kan, dan jumlah entry korang tak improve kan..kalo korang tak commit nak catwalk kat blog org lain...korang mesti x rajin nak pollo blogger lain kan so korang punya pollower blog pun takkan improve kan?...kalo korang tak commit dgn financial korang mesti simpanan & dividen korg x improve jugak kan...mcm tue lah lebih kurang definisi jim tentang "No commitment no improvement".
sumber: google
Kata - kata ni jim dengar dari my bestie this morning...hehe thanks dude (nama beliau tak dapat disebarkan atas sebab2 shy2nya). Disebabkan kite dah berada di bulan December..normally ramai org akan refresh azam yg diorg buat last year...hehe last year jim tak ada wat azam so jim terselamatlah tahun ni hahaha..so next year is just around the corner..Apakah yang korg nk commit and nak improve? Kalau tanya jim for sure lah 1st nak naik gaji, 2nd nak tambah lens sony hahaha, 3rd nak tambah exp extreme activity, 4th being abroad again and again...so far itu jer..hope semuanya tercommit lah yer hendak-NYA :)
sumber: google
Lepas ni, commitment financial lah yg utama cz semua commitment diatas ni adalah MONEY usaha dan doa tangga peningkatan...anyway hope korang pun ada benda yang nak diimprovekan yer. If you deserve commitment from anyone, Its yourself! Ganbate!

"Thanks for reading here guys. Muah!"

11 comments:

  1. ehem..thanks sudi kongsikan pandangan.. ;)

    ReplyDelete
  2. I just stopped by to say hello!
    Cheers from Argentina.
    HD

    ReplyDelete
  3. mama: hehehe tapi betul lah kan :D

    humberto: welcome to my blog:)

    ReplyDelete
  4. so true,, agreeddd,,, commitment is important ! :D

    ReplyDelete
  5. such a nice post :)your blog is very good and interesting <3 im glad if you visit my blog, too <3 keep in touch!

    xx
    beauthi.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Terbaek...sha setuju ngan semuanya.Nak improve ape2 kena commit and sungguh2.Yang penting usaha dulu dan selebihnya serahkan pada Allah. :)

    ReplyDelete
  7. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...