Thursday, May 30, 2013

Kenapa Tak Bersungguh?

Assalammualaikum,

Hye semua sorry lah dah tumbuh gigi dah anak you all baru jim sempat nak up entry lagi.
Okay actually banyak hal yang berlaku, selain dari kerja dan study, my mum was involved in accident and her condition is not very well even dah masuk bulan ke3..she still terbaring atas katil.

Okay back to the topic mention above, "Kenapa Tak Bersungguh"? sound weird ke? tak kot tapi inilah kenyataan untuk 4 tahun nie...huhuhu rupanya lepas 4 tahun baru lah jim tau kenapa sesuatu tu tak berlaku seperti yang kita mimpi kan...kah! mau tak dah kalau korang study tak bersungguh macam mana nak dapat 4 flat kan, kalau kerja tak bersungguh mana nak dapat promotion, increment and bonus kan, kalau korang jugak tak bersungguh macam mana nak sampai ke puncak gunung kan? am I correct? so please take note that apa-apa pun korang buat dari sekecil2 perkara apatah lagi sebesar2 perkara, kenalah bersungguh-sungguh.:)

So citer jim hari nie kalau kite tak bersungguh, so fikir2kan lah result apa yang kite akan dapat. Anyway I just know it today and I feel so appreciated, some more bila kite bersungguh hasil yang kite dapat tue more than what we have :) Jadi pada sapa yang rasa tak bersungguh tu expecting the worst first okay, tapi bagi jim always expect the worst and never take granted, coz takut keciwa pula ;p tehheeeee..

Okay guys thanks a lot for reading my entry.Muah!

*tak sabar nak habiskan sem 3! GOSH!

3 comments:

  1. Good Luck and take care..send my regard to your mum..get well soon to aunt..

    thanks..

    ReplyDelete
  2. hye anony...thank you insyaallah will send ur regard to her .:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...